"Rīgas siltums" saņēmis 22 miljonu eiro overdraftu siltuma nodrošināšanai iedzīvotājiem

© f64.lv, Oksana Džadana

Lai nodrošinātu siltumapgādi Rīgas iedzīvotāju mājokļos visas ziemas garumā, "SEB banka" AS "Rīgas siltums" piešķīrusi overdraftu 22 miljonu eiro apmērā tekošo maksājumu veikšanai, vēsta bankas pārstāvji.

"Rīgas siltuma" valdes locekle Birute Krūze skaidro, ka par piegādāto enerģiju "Rīgas siltumam" tekoši jānorēķinās ar saviem piegādātājiem, savukārt siltumenerģijas lietotāji par patērēto siltumu norēķinās līdz nākamā mēneša noteiktam datumam. Finanšu plūsmas stabilizācija arī ļaušot turpināt sākto Eiropas Zaļo kursu, kā rezultātā atjaunojamo energoresursu īpatsvars sasniedzis jau 50% uzņēmuma kurināmā bilancē. Līdz 2030.gadam "Rīgas siltums" apņēmies sasniegt 90% zaļā kurināmā energoresursu izmantošanas ziņā.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir apmēram 825 kilometri, no kuriem 85% ir uzņēmuma īpašumā.

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% pieder Latvijas valstij, 2% pieder SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet AS "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.