VIDEO, FOTO: Pie Rīgas pils dežūrē ievērojams skaits policijas ekipāžu

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Saeimas deputāts Aldis Gobzems (LuK) šodien Rīgā pie Prezidenta pils ir iecerējis rīkot protesta pasākumu, kuru Rīgas dome nav saskaņojusi.

Atgādinot par iespējamu kriminālatbildību, Valsts policija aicina iedzīvotājus pirmdien nepulcēties Saeimas deputāta Alda Gobzema (LuK) reklamētajā nesankcionētajā protesta pasākumā pie Rīgas pils.

Pasākuma tiešraide un aktuālākās ziņas no notikuma vietas šeit

Lai gan protesta akciju sākums ir plānots pulksten 16, aculiecinieki novērojuši, ka jau pulksten 15 pie Rīgas pils dežūrē vairākas policijas ekipāžas.

Policija paziņojumā presei vērš uzmanību, ka patlaban cilvēku pulcēšanās saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu ir būtiski ierobežota, jo valstī aizvien ir ļoti augsta saslimstība ar Covid-19 infekciju.

Policija atgādina, ka aicinājums pulcēties un pulcēšanās, pārsniedzot atļauto personu skaitu, ir likumpārkāpums ar visām no tā izrietošajām sekām.

Policija saistībā ar šo pasākumu ir gatava jebkuram notikumu attīstības scenārijam. Policija ļoti cerot uz sabiedrības izpratni, atbildību un spēju izturēt šīs pandēmijas radītos izaicinājumus, nepakļaujoties provokatoru aicinājumiem destabilizēt situāciju.

Svarīgākais