Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā sniega tīrīšanas laikā tiks ieviesti transportlīdzekļu stāvēšanas ierobežojumi

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Saistībā ar nepieciešamību nodrošināt ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā, lai uzlabotu ielu caurlaides spēju un satiksmes drošību, no 10.decembra līdz nākamā gada 1.aprīlim nepieciešamības gadījumā tiks aizliegta apstāšanās un stāvēšana vairākās Rīgas ielās vai to posmos, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Kopumā 120 ielu posmos tiks izvietotas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts", savukārt Vecrīgas teritorija, ko norobežo Krišjāņa Valdemāra iela, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris, Aspazijas bulvāris, 13.janvāra iela un 11.novembra krastmala, tiks izvietotas ceļa zīmes "Stāvēšanas aizlieguma zona" ar papildu ceļa zīmi "Darbības laiks no plkst.24 līdz 6" un ceļa zīmes "Stāvēšanas aizlieguma zonas beigas".

Informācija par vietām, kurās tiks ieviesti satiksmes ierobežojumi, vismaz dienu pirms ceļa zīmju izvietošanas tiks izsūtīta medijiem, publicēta pašvaldības portālā "riga.lv" un Apkaimju koordinatoru "Facebook" kontos.

Rīgas Pašvaldības policijai sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi veiks ceļu satiksmes uzraudzību norādītajās ielās un teritorijās. Nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanu, pārvietos uz citu tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Apstāšanās aizliegums var tikt ieviests 120 ielās vai to posmos.