Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidosta "Rīga" atjaunojusi darbību pilnā apjomā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Lidostas "Rīga" skrejceļa darbība ir atjaunota pilnā apjomā un lidosta strādā ierastajā režīmā bez kapacitātes ierobežojumiem, informē lidostas pārstāve Ilze Salna.

Lidojumi lidostā "Rīga" notiek pēc saraksta.

"Aizvadītās dienas bija sarežģītas gan pasažieriem, gan aviokompānijām, gan lidostas darbiniekiem, kuriem lidostas valde ir pateicīga par pašaizliedzīgo darbu vairāku diennakšu garumā, atjaunojot drošu lidlauka darbu pēc īpaši stiprā sniegputeņa," pauž lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lidosta "Rīga" spēcīgā sniegputeņa dēļ tika slēgta piektdienas vakarā, atsākot darbu agrā sestdienas rītā. Sestdien rītā lidosta strādāja ierobežotā kapacitātē, un visu dienu turpinājās intensīvs darbs, novēršot dabas stihijas sekas un sadarbībā ar lidsabiedrībām nogādājot galamērķos aizkavējušos pasažierus, teikts lidostas paziņojumā.

Jau ziņots, ka lidosta "Rīga", kur piektdien sniegputeņa dēļ tika slēgts skrejceļš, sestdien no plkst.6 pakāpeniski atsāka drošu skrejceļa darbu.

Sniega radīto aviosatiksmes izmaiņu dēļ līdz sestdienai kopumā bija skarti 2569 lidsabiedrības "airBaltic" pasažieri, no kuriem līdz sestdienas vidum 2055 bija izlidojuši uz saviem galamērķiem, šodien informēja aviokompānijas pārstāve Alise Bethere.

Ņemot vērā snigšanu Rīgā, kas ir stiprāka nekā tika prognozēts, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs piektdien jau otro reizi paaugstināja brīdinājuma līmeni galvaspilsētai - pirmo reizi vēsturē izsludināts sarkanais brīdinājums par ekstremāli stipru snigšanu.

Sniegputeņa dēļ un rūpēs par pasažieru un lidojumu drošumu lidosta "Rīga" slēdza lidlauku līdz sestdienas plkst.6.

Piektdien "airBaltic" reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās. Incidentā neviens pasažieris neguva savainojumus, un visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī.