Rīgas pansionātos svin veco ļaužu dienu

Sagaidot 1. oktobri - Starptautisko veco ļaužu dienu, pansionātos un sociālās aprūpes centros paredzēti tieši gados vecākiem ļaudīm veltīti daudzveidīgi pasākumi, nra.lv informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centros Mežciems, Gaiļezers un Stella Maris notiks dažādi pasākumi. Darbinieki kopā ar iemītniekiem noskatīsies svētku koncertus, piedalīsies tematiskos pasākumos un visi kopā varēs darboties radošās darbnīcās. Pansionāta Mežciems ļaudis jau no paša rīta piedalīsies rīta aktivitātēs: spēlēs galda spēles un sacentīsies prāta spēlēs; pēc pusdienām sāksies atpūtas pēcpusdiena Mēs par veselīgu dzīvesveidu, bet vakarā būs Latvijas Krievu Biedrības vokālā ansambļa Rodņik koncerts.

Savukārt aprūpes centrā Stella Maris 1. oktobra rīts sāksies ar dievkalpojumu, ar svētku dienai veltītu aizlūgumu. Pēc tam pansionāta iemītnieki piedalīsies radošajās darbnīcās un baudīs svētku pusdienas. 2. oktobrī paredzēta ekskursija uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, bet 3. oktobrī pansionātā uzstāsies koris Dzintarkrasts.

Pansionātā Gaiļezers iemītniekus 1. oktobrī priecēs grupas Alternativ koncerts.

Rīgā darbojas vairāki dienas centri, kurus var apmeklēt pensijas vecuma personas. Latgales priekšpilsētā tie ir dienas centri Ķengarags, Ābeļzars un Kamene, Ziemeļu rajonā - atbalsta centrs Vecmīlgrāvis, Vidzemes priekšpilsētā - dienas centri Vidzeme, Rīdzene un Brīvprātīgo un atbalsta grupu centrs, Kurzemes rajonā – dienas centrs Ābeļzieds. Dienas centros vecie ļaudis var saturīgi pavadīt brīvo laiku dažādos interešu pulciņos, līdzdarboties kultūras un veselību veicinošos pasākumos, satikties ar domubiedriem, gūt atbalstu un savstarpēju palīdzību, kā arī saņemt informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem.

Starptautiskajā veco ļaužu dienā Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle novēl: „Visiem stipru veselību, izturību, un atcerēties, ka kopīgiem spēkiem mēs varam palīdzēt cits citam atgriezt sirdsmieru un dzīvesprieku, jo pozitīvas emocijas un gaišas domas vairo labestību ap mums.”

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais