Rīgas ielās iededz svētku apgaismojumu

Šodien,1. decembrī Merķeļa ielā pie Vernisāžas ieslēgts ielas svētku apgaismojums, un līdz ar to galvaspilsētā iedegti visi Ziemassvētku un gadumijas dekoratīvā apgaismojuma elementi, kurus nodrošina pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma".

Dekoratīvo apgaismojuma, kas iekārts kokos Merķeļa ielā, gar Vērmanes dārzu ieslēgšanā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs norādīja, ka šogad ir palielināts svētku apgaismojuma elementu skaits, kā arī apgaismojuma virteņu kopējais garums, taču daudz vairāk izmantotas arī LED apgaismojuma spuldzes, un tas nozīmē, ka tiekot arī ievērojami ietaupīta elektroenerģija.

Rīgas mērs arī atzina, ka noteikti vēlētos ar svētku apgaismojumu padarīt Rīgu par sava veida krāšņāko Ziemassvētku pilsētu.

Sagaidot Ziemassvētkus, "Rīgas gaisma" ir ierīkojusi vairāk nekā 500 virteņu komplektu, kuru kopējais garums ir 11 280 metri, un 787 dekoratīvos elementus - zvaigznes, LED dekorus balstos un kokos. Rotājumi izvietoti ne tikai pilsētas centrā, bet arī Kurzemes prospektā, Buļlu ielā, Ropažu ielā, Mūrnieku ielā, Mūkusalas ielā un citās apkaimēs.

Rīt, 2.decembrī plkst.17.30 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Kr.Valdemāra iela 10a) notiks "Rīgas Ziemassvētku egļu ceļa" atklāšanas pasākums, kuru realizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD). Rīgas pilsētas Ziemassvētku un Jaunā gada noformējuma projektā "Ziemassvētku Egļu ceļš" pilsētu rotās gan klasiskā izpratnē sapostas, gan neierasta noformējuma egles.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais