Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā iedzīvotāju skaits visvairāk samazinājies Maskavas forštatē

© Dmitrijs Suļžics /F64

Pēdējo četru gadu laikā vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums Rīgas apkaimēs bijis Maskavas forštatē, atsaucoties uz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, teikts pārskata par Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas ieviešanas gala atskaitē.

Maskavas forštatē iedzīvotāju skaits samazinājies par 2297, Purvciemā - par 2053, bet Ķengaragā - par 1978 iedzīvotājiem.

Vairāk nekā 20 apkaimēs iedzīvotāju skaits ir palielinājies. Visvairāk iedzīvotāju nācis klāt tieši pilsētas centrā, kur to skaits pieaudzis par 1540 iedzīvotājiem.

Kopumā lielākais iedzīvotāju skaits ir tā dēvētajos guļamrajonos un Centra apkaimē. Rīgas apkaimju lielumu iedzīvotāju skaita ziņā var raksturot, salīdzinot ar Latvijas lielāko pilsētu iedzīvotāju skaitu.

Piemēram, saskaņā ar CSP datiem, apdzīvotākā Rīgas apkaime - Purvciems būtu ceturtā lielākā Latvijas pilsēta aiz Daugavpils, Liepājas un Jelgavas. Savukārt starp 20 visvairāk apdzīvotajām vietām 12 būtu Rīgas apkaimes - Purvciems, Ķengarags, Imanta, Pļavnieki, Ziepniekkalns, Centrs, Teika, Maskavas forštate, Āgenskalns, Jugla, Iļģuciems un Vecmīlgrāvis.

Atskaitē norādīts, ka jau vairākus gadus būtiskākais Rīgas pilsētas izaicinājums ir nelabvēlīgās demogrāfiskās situācijas novēršana, lai cilvēki gribētu dzīvot un atgriezties Rīgā.

Minēto gadu laikā iedzīvotāju skaits Rīgā samazinājies par 3,5% no 643 368 līdz 621 120.

Kā teikts atskaitē, lai gan kopumā iedzīvotāju skaits būtiski atpaliek no Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā 2030.gadam paredzētajiem 700 000 iedzīvotāju, tomēr pilsētai esot izdevies mazināt iedzīvotāju migrāciju un esot pamats uzskatīt, ka uzlabojot pilsētvides kvalitāti un mobilitāti, iedzīvotāju skaits nākotnē stabilizēsies.