Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā atjaunota plānveida pakalpojumu sniegšana

© Kaspars Krafts/F64

Ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS) no šodienas atjaunota plānveida pakalpojumu sniegšana, noskaidroja aģentūra LETA.

TOS rudenī daļu gultasvietu pārprofilēja Covid-19 pacientu uzņemšanai. Otrdien valdības sēdē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka stacionārs Covid-19 pacientus vairs neuzņem un atjauno traumatoloģisko un ortopēdisko profilu.

Arī TOS galvenais ārsts Uģis Zariņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka slimnīca ir pilnībā atgriezusies pie sava profila, proti, traumu ārstēšanas.

"No šodienas plānveida pakalpojumi ir atjaunoti, tiesa gan, joprojām nedaudz ierobežotā apjomā, jo ar Covid-19 inficētiem pacientiem ar traumām ir jānodrošina izolācija no pārējiem pacientiem," skaidroja Zariņš.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos un situācijas stabilizēšanos Rīgas reģiona slimnīcās, Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē novembra vidū pieņemts lēmums pārtraukt Covid-19 slimnieku hospitalizēšanu TOS, kā arī neizvērst visu plānoto gultu skaitu Covid-19 slimnieku ārstēšanai Rīgas 1.slimnīcā un Rīgas 2.slimnīcā.

Svarīgākais