Rīgā daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājiem būs pienākums nodrošināt atkritumu šķirošanu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rīgas dome plāno veicināt atkritumu šķirošanu pašvaldības teritorijā, paredz grozījumi saistošajos noteikumos "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā", kurus nākamnedēļ izskatīs domes Mājokļu un vides komiteja

Kā norādīts informācijā deputātiem, ar grozījumiem paredzēts nodrošināt iedzīvotājiem vēl pieejamāku atkritumu šķirošanu, kā arī nostiprināt visu pušu atbildību un pienākumus atkritumu apsaimniekošanā.

Saistošie noteikumi paredz, ka daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājiem būs pienākums nodrošināt atkritumu šķirošanu to apsaimniekojamo māju iedzīvotājiem.

Tāpat māju apsaimniekotājiem būs pienākums nodrošināt tādu liela izmēra un mājsaimniecībā radušos būvniecības atkritumu apsaimniekošanu, lai neveicinātu šo atkritumu uzkrāšanos pie atkritumu konteineriem vai citās vietās pie mājas.

Saistošie noteikumi paredz, ka iedzīvotājiem atkritumu šķirošana tiks nodrošināta ne tikai savā dzīvesvietā, bet arī noteiktās tirdzniecības vietās, degvielas uzpildes stacijās un pašapkalpošanās automazgātavās.

Saistošie noteikumi paredz, ka atkritumu radītājiem pēc atkritumu izmešanas ir jāaizver atkritumu konteinera vāks, savukārt atkritumu apsaimniekotājiem pēc atkritumu konteineru iztukšošanas ir jāaizver vāks, jānovieto atkritumu konteineri tam paredzētajā vietā un jānodrošina atkritumu, kuri izbiruši atkritumu konteineru iztukšošanas brīdī, savākšana.

Saistošie noteikumi paredz, ka atkritumu apsaimniekotājs drīkstēs noteikt papildu maksu par atkritumu pārbirumu, ja šis apjoms būs lielāks par 15% no atkritumu konteinera tilpuma.

Ar šiem noteikumu grozījumiem paredzēts noteikt, ka atkritumu apsaimniekošanā ir aizliegts izmantot atkritumu stāvvadus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais