Zemās grīdas tramvajos būs pieejami braukšanas e-talonu tirdzniecības automāti

© Andrejs Terentjevs, f64

Četros jaunajos zemās grīdas tramvajos, kas no rītdienas, 1.decembra, Rīgā sāks pārvadāt pasažierus, būs pieejami braukšanas e-talonu tirdzniecības automāti.

Tajos būs nopērkama arī biļete vienam braucienam,kas maksās 70 santīmu - tāpat kā pērkot pie vadītāja.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis informēja, ka no rītdienas jaunie zemās grīdas tramvaji sāks kursēt 6.tramvaja maršrutā, pārvadājot pasažierus. Visos četros tramvajos veikti nepieciešamie tehniskie pasākumi un pārbaudes, lai tos pielāgotu Rīgas apstākļiem.

Šajos tramvajos būs arī e-talonu iegādes automāti, kuros varēs gan iegādāties e-talonus, gan papildināt personalizētās viedbiļetes. Biļešu automāti šeit tiks izvietoti tādēļ, ka zemās grīdas tramvajos nav paredzēta iespēja apmaksāt braucienu pie vadītāja, paskaidroja Zaķis.

Viena brauciena e-talons 50 santīmu vērtībā šajos automātos nebūs nopērkams - tā vietā pasažieriem būs jāiegādājas braukšanas biļete par 70 santīmiem, līdzīgi kā tas ir, pērkot pie sabiedriskā transportlīdzekļa vadītāja.

Uz aģentūras LETA jautājumu, kādēļ tramvaju biļešu automātos iegādājamajai biļetei būs paaugstināta maksa, lai gan, to pērkot, tramvaja vadītājs netiks traucēts, Zaķis norādīja, ka tādējādi "Rīgas satiksme" motivēšot biļetes iegādāties pirms brauciena, turklāt Rīgas domes normatīvie akti paredzot, ka sabiedriskajā transportā biļete vienam braucienam jātirgo par paaugstinātu maksu - 70 santīmiem.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs arī informēja, ka kopumā Rīgā saņemti astoņi zemās grīdas tramvaji, no kuriem vēl divos patlaban veic tehniskās pielāgošanas darbus. Līdz šim Rīgā pasažierus pārvadāja viens zemās grīdas tramvajs - arī 6.maršrutā. Tas galvaspilsētā pasažierus sāka pārvadāt no 1.jūnija.

Latvijā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais