Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NBS gatavo "pārsteiguma sveicienu" 18. novembrī Latvijas iedzīvotājiem

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) Latvijas proklamēšanas 103.gadadienā, 18.novembrī plāno lidmašīnu un helikopteru lidojumu pāri Vecrīgai.

Aizsardzības ministrija vēl pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka 18.novembrī NBS gatavo "pārsteiguma sveicienu" Latvijas iedzīvotājiem, taču, lai neveicinātu pulcēšanos, netiek atklātas pārsteiguma sveiciena detaļas, bet iedzīvotāji plkst.13 aicināti sekot šim notikuma tiešraidē LTV1 un Latvijas Radio.

Tikmēr 12.novembrī Civilās aviācijas aģentūra (CAA) izplatījusi preses paziņojumu, kurā minēts, ka pamatojoties uz Gaisa spēku pieprasījumu, 18.novembrī Rīgā un tās apkārtnē aģentūra noteikusi būtiskus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus.

Tagad NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA apstiprināja, ka 18.novembrī notiks Latvijas Gaisa spēku, Valsts robežsardzes un sabiedroto gaisa kuģu lidojums pāri Vecrīgai un Brīvības piemineklim. Viens no lidaparātiem aiz sevis atstās sarkanbaltsarkanus dūmus.

Brāle atkārtoti aicināja iedzīvotājus šajā dienā nepulcēties. Tāpat viņa nekomentēja vai šajā dienā plānoti vēl kādi "pārsteigumi Latvijas iedzīvotājiem".