Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šodien svinīgi tiks izgaismots Brīvības piemineklis

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, plkst.19.30 tiks svinīgi izgaismots Latvijas tautas brīvības un vienotības simbols - Brīvības piemineklis, informē Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda pārstāve Ilze Ošāne.

Paredzēts, ka Brīvības pieminekļa izgaismošanas atklāšana būs vērojama Latvijas Televīzijas tiešraidē "LTV1" kanālā no plkst.19.30 līdz 20. Septiņu minūšu īpaši izgaismošanai radītas mūzikas un gaismas performance mīsies ar stāstiem par Brīvības pieminekļa izgaismošanu un vēsturiskiem mirkļiem.

Pēc Ošānes paustā, 2018.gada nogalē domubiedru grupa bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera vadībā dibināja Brīvības pieminekļa izgaismošanas fondu. Fonda mērķis bija nodrošināt Brīvības pieminekļa izgaismošanu - projekta izstrādi, projektēšanu un apgaismojuma uzstādīšanu.

Lai izgaismotu Brīvības pieminekli, fonds sāka labdarības kustību "Gaisma mūsu brīvībai!", aicinot ikvienu ziedot un kļūt par brīvības gaismas draugu. Reiz celts un atjaunots par tautas ziedojumiem, piemineklis gaismā tiks celts par tautas līdzekļiem, uzsvēra Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda pārstāve.

Klātienē Brīvības pieminekļa mākslinieciskā izgaismošana būs skatāma līdz pat plkst.22.45, skaņas un gaismas performance septiņu minūšu garumā tiks atkārtota ik pa 15 minūtēm.