"Rīgas siltums" plāno aizņemties astoņus miljonus latu

Lai nodrošinātu aktuālos maksājumus, AS "Rīgas siltums" plāno aizņemties astoņus miljonus latu.

Uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja, ka šogad uzņēmums paredz līdzīgas vai nedaudz lielākas problēmas ar nomaksu no patērētāju puses nekā pērn, bet tam ar AS "Latvijas Gāze" (LG) un AS "Latvenergo" jānorēķinās noteiktā laikā. Lai to nodrošinātu, "Rīgas siltumam" nepieciešami papildu finanšu līdzekļi.

Pēc Rences stāstītā, iepriekšējā apkures sezonā norēķini veikti par 2% sliktāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt šajā sezonā situācija varētu vēl nedaudz pasliktināties.

Patlaban "Rīgas siltums" vērtē banku nosacījumus, lai varētu aizņemties pēc iespējas izdevīgāk.

Rence teica, ka uzņēmumam jau ir bijusi šāda pieredze un līdzīgu praksi tas izmantojis arī citus gadus.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS "Dalkia" pieder 2%, bet "Latvenergo" - 0,005%.

Svarīgākais