Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vai Kongresa nams pārtaps par Kronvalda koncerzāli?

© Gints Ivuškāns /F64

Līdz gada beigām jābūt skaidrībai, vai akustisko koncertzāli izvietos Kongresu namā, informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone (JV).

Lai gan SIA "Rīgas nami" šodien paziņoja, ka turpinās projekts par Kongresu nama pārveidi par Kronvalda koncertzāli, Andersone uzsvēra, ka vēl notiek sarunas par iespēju Kongresu namu pārbūvēt par akustisko koncertzāli.

Andersone norādīja, ka notikusi komunikācijas kļūda un "Rīgas nami" vēl nebija saņēmuši pēdējo informāciju.

Pagājušajā nedēļā, piektdienā notikusi sanāksme Kultūras ministrijā, kurā tika izskatīti divi iespējamie Kongresu nama pārbūves varianti. Viens vienkāršāks, bet otrs, kura laikā pārbūve varētu skart arī ārtelpu blakus Kongresu namam un arī daļu pazemes autostāvvietas.

Viņa atgādināja, ka Rīgas dome ir apsolījusi apturēt Kongresu nama pārveides procesu, par kuru informēja "Rīgas nami", ja valdība izlems, ka akustiskā koncertzāle būs Kongresu namā.

Viņa uzsvēra, ka līdz Ziemassvētkiem par to būtu jābūt skaidrībai.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas nami" plāno pārveidot Kongresu namu par Kronvalda koncertzāli, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas nami" mārketinga un komunikācijas pārvaldes direktore Agnese Kvedere.

Decembrī, piesaistot Valsts Kases aizdevumu, SIA "Rīgas nami" plāno realizēt vienu no vērienīgākajiem projektiem savā pastāvēšanas vēsturē, sākot Rīgas Kongresu nama pārbūves pirmo kārtu.

Valdība vasarā apstiprinājusi nacionālās koncertzāles projekta attīstību Elizabetes ielā 2, kur kādreiz atradās Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas Komunistiskās partijas Centrālkomiteja, vēlāk - "Pasaules Tirdzniecības centrs". Šim variantam atbalstu paudusi Latvijas Mūzikas padome