Rīgā oktobrī palielinās vietu skaitu patversmēs

No 1. oktobra Rīgā palielināsies vietu skaits patversmēs un darbu sāks zupas virtuve Čiekurkalnā.

Saskaņā ar Rīgas domes rīcības plānu par palīdzības sniegšanu bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos Rīgā no 1. oktobra līdz 30. aprīlim tiks realizēti papildus pasākumi, lai palielinātu bezpajumtniekiem sniegto palīdzības apjomu, proti, Rīgas patversmēs un naktspatversmēs tiek pagarināts darba laiks un palielināts vietu skaits ziemas mēnešos līdz 580 vietām, papildus nodrošināti zupas virtuves pakalpojumi. Pašlaik patversmju un naktspatversmju darba laiks ir no 18 līdz 8, ja nakts gaisa tº būs zemāka par -5 ºC, tad naktspatversmes darbosies jau no pulksten 17 līdz 9 rītā, ja nakts gaisa tº zemāka par -15 ºC, tad naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Iestājoties aukstākiem laika apstākļiem, palielinās bezpajumtnieku skaits, kuri izmanto Rīgas naktspatversmes pakalpojumus. Ja 1. septembrī uzturējās 365 personas, tad 28. septembrī jau 396 personas, kas ir par 4% vairāk personu nekā līdzīgā laika posmā 2008. gadā.

Rīgas pilsētā kopumā darbojas 7 patversmes. Aukstajā laikā Rīgas naktspatversmēs uzņem personas vieglā alkohola reibumā, izņemot naktspatversmi Zilais Krusts. Papildus esošajām zupas virtuvēm Āgenskalna tirgus rajonā (skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu) un Kr.Barona ielā 56 no 1. oktobra darbu sāk zupas virtuve Čiekurkalna tirgū. Pakalpojumu nodrošina Žēlsirdības misija Dzīvības ēdiens Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centrs. Kopā visās zupas virtuves vietās Rīgas dome līdzfinansē 400 porcijas dienā, 5 reizes nedēļā.

Rīgas domes Labklājības departaments aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, informējot par to un piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai Rīgas pašvaldības policijai pa tālruni 02, kā arī ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilai brigādei darba dienās pa tālruni 67249660 vai mobilo tālruni 27023550.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.