Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par vairāk nekā 75 000 eiro Rīgā atjaunos Kronvalda parka strūklaku

© Ilze Zvēra/F64

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments šoruden sāks Kronvalda parka strūklakas atjaunošanu, lai tā nākamajā vasaras sezonā turpinātu iepriecināt un atveldzēt rīdziniekus un pilsētas viesus, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Strūklakas atjaunošanu veiks SIA "Būvtehnikas pakalpojumi" par 75 803 eiro eiro.

Plānots, ka strūklaku atjaunos divu mēnešu laikā un darbiem būs piecu gadu garantija.

Kā norāda pašvaldība, Kronvalda parkā pie Kongresa nama atrodas Rīgas lielākā strūklaka, no kuras izgaismotās ūdens strūklas spēj pacelties līdz pat piecu metru augstumam.

Šovasar strūklaku iedarbināt nevarēja, jo gadu gaitā radušos tehnisko problēmu un bojājumu dēļ bija nepieciešams veikt remontdarbus.

Mājokļu un vides departaments četras reizes organizēja iepirkumus nepieciešamo darbu veikšanai, bet trīs no tiem beidzās bez rezultāta, jo netika iesniegts neviens piedāvājums. Pēc ceturtās reizes situācija ir mainījusies un par iepirkuma uzvarētāju atzīts SIA "Būvtehnikas Pakalpojumi".

Uzņēmumam būs jāveic strūklakas būvlaukuma organizācija, granīta plākšņu demontēšana un attīrīšana, horizontālās un vertikālās hidroizolācijas atjaunošana, pamatnes gruntēšana un remonts, nepieciešamo jauno granīta plākšņu izgatavošana, strūklakā esošo ūdensizturīgo gaismekļu revīzija un remonts, būvgružu utilizācija, kā arī pēc darbu izpildes jāsakopj apkārtnes teritorija.

Minētos darbus uzraudzīs sertificēts būvuzraugs.

Rīgas pašvaldības pārraudzībā ir 13 strūklakas - desmit stacionārās un trīs peldošās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIa "Būvtehnikas pakalpojumi" reģistrēta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5600 eiro. Tā īpašnieks ir Zaiga Silma.

"Būvtehnikas pakalpojumu" apgrozījums 2020.gadā bija nedaudz vairāk nekā divi miljoni eiro, bet peļņa nepilns 61 000 eiro.