Tapusi jauna pilnmetrāžas filma par Rīgu

Tikko uzņemta jauna latviešu filma "Es mīlu Tevi, Rīga", kas ir vēl nebijis kino projekts Latvijā. To paredzēts demonstrēt līdz ar jauno 2011. gadu. To režisē Ķīnā godalgotais jaunais režisors Pāvels Gumennikovs ( prestižajā Starptautiskajā jauno režisoru filmu festivālā Ķīnā nominācijās labākā režija un labākā īsfilma ar filmu Kaleidoskops; piedalījies arī Starptautiskajā Canterbury filmu festivālā).

Filma ir kā mīļš apskāviens sadrūmušajai latviešu tautai, atgādinot par mīlestību, ko redzam ik dienas un kas ir mums tepat blakus - rokas stiepiena attālumā. Ir tikai jāprot to saskatīt! Filmu caurstrāvo neizsakāma sirsnība pret cilvēkiem un dzīvi kā tādu, balstoties uz stāstiem, kas radušies tepat Latvijā.

"Es mīlu Tevi, Rīga" ir filmas veidotāju kopīga atzīšanās mīlestībā ne tikai Rīgai, bet visai latviešu tautai. Tajā būs atpazīstamas galvaspilsētas iecienītākās vietas, kā arī situācijas, kuras raksturīgas latviešu mīlestībai. Filmā skatītājs piedzīvos gan romantiskas situācijas, gan saskarsies ar dzīves dramatismu, gan smiesies, gan arī raudās, liekot saprast ka dzīve ir pilnvērtīga tikai tās dažādībā - kritumos un kāpumos. Skatītājs redzēs ne tikai dažādus cilvēkus, bet arī dažādu Rīgu, izjutīs pilsētu tās mainīgumā, kur košais mijas ar pelēko, kā pilsētā, tā arī dzīvē.

Taču autora galvenais vēstījums skatītājam ir stāsts par to, ko mēs mīlam un par tiem, kuri mīl mūs. Stāsts par mums pašiem.

Filma, domājams, ar savu piemēru iedvesmos skatītājus, tajā skaitā Latvijas radošo sabiedrību, pierādot, ka ir iespējams paveikt šķietami neiespējamo. Es tevi mīlu, Rīga ir bezbudžeta filma, kas tapusi balstoties uz cilvēku entuziasmu un ambīcijām.

Sekojot līdzi laikam, filmai tapusi arī sava mājaslapa www.gumennikovfilms.id.lv, sadarbībā ar jauno mākslinieci LMA studenti Sandru Strēli. Es mīlu Tevi, Rīga vēlas būt skatītājam iespējami tuvāk, tādēļ arī tapusi šī interneta vietne. Saistībā ar filmu paredzētas daudz un dažādas radošās aktivitātes, kurās varēs iesaistīties jebkurš, sarīkojot Latvijai īstus svētkus. Bet par to visu - sekojot līdzi jaunumiem mājas lapā, tāpat arī sīkāku informāciju par pašu režisoru un filmas tapšanu, tās aizkulisēm, intervijas ar aktierim un fotogalerijas no uzņemšanas laukuma.

Latvijā

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais