Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā Igaunijas premjerministres vizītes laikā ( ceturtdien un piektdien) ierobežos satiksmi

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Saistībā ar Igaunijas premjerministres Kajas Kallasas oficiālo vizīti Latvijā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Rīgā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

No 14.oktobra plkst.18 līdz 15.oktobra plkst.10 tiks ierobežota satiksme Teātra ielā, posmā no Aspazijas bulvāra līdz Vaļņu ielai, 15.oktobrī no plkst.7 līdz plkst.18.30 Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Baumaņa skvēra līdz Elizabetes ielai un 15.oktobrī no plkst.7 līdz plkst.11 Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un velosipēdistu un gājēju kustība pie ēkas Aspazijas bulvārī 22, Mūkusalas ielā 3, Doma laukumā 1, Skolas ielā 13, Pils laukumā 1 un pie ēkas Brīvības bulvārī 36 un Liepu alejā, kā arī Aspazijas bulvārī un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Brīvības pieminekļa un Brīvības laukumā.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē norādīja, ka sabiedriskā transporta satiksme un gājēju kustība pie delegācijas pārstāvju apmeklējamiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

15.oktobrī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa, informēja Valsts kancelejā.

Piektdien Igaunijas premjerministre viesosies Rīgas pilī, tiekoties ar Valsts prezidentu Egilu Levitu. Pēc tam iecerēta svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, kam sekos divpusējā tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un abu valstu delegācijām Ministru kabinetā.

Vizītē Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji pasniegs Livonijas balvu. Balva tiek pasniegta par Latvijas uzņēmēju sasniegumiem Igaunijā un Igaunijas uzņēmumu sasniegumiem Latvijā.

Latvijas un Igaunijas premjerministri piedalīsies arī ikgadējā starptautiskās drošības un politikas foruma "Rīgas konference 2021" atklāšanas sesijā, savukārt pēc tās dosies uz Ādažu militāro bāzi.