Rīgas Ziemassvētku tirdziņā sola pārsteigumus

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam šogad būs jau 10. jubileja, tāpēc tā apmeklētājus gaida vairāki jaunumi un, protams, arī ierastās tradīcijas. Tirgus Doma laukumā būs atvērts no 27. decembra līdz 9. janvārim, tā darba laiks – ik dienu no pulksten 10 līdz 20.

Šogad Doma laukumā parādīsies Sniega dzirnavas, kur atradīsies skatuve, radošās darbnīcas un kafejnīca. Lieli un mazi tirgus apmeklētāji katru dienu varēs apgūt jaunas, noderīgas zināšanas un izmēģināt spēkus radošajās darbnīcās. Piemēram, izcept savu piparkūku vai palūkoties, cik vienkārši vai sarežģīti ir aust. Piparkūku darbnīca notikšot piektdienās, bet sestdienas nodēvētas par garšīgajām, jo tad uz dzīvās uguns gatavos ēdienu. To varēs baudīt ikviens tirdziņa apmeklētājs. Šogad pat Ziemassvētku vecītis sola atvērt savu ķēķi Sniega dzirnavās.

Savukārt katra Adventa nedēļas nogale apmeklētājus pārsteigs ar Latvijas novadu – Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales – amatnieku prasmju demonstrējumiem un māksliniecisko kolektīvu priekšnesumiem. Rīgai kā galvaspilsētai tiks atvēlētas divas nedēļas nogales, kurās rīdzinieki varēs parādīt savu bērnu popgrupu, folkloras kopu, ansambļu un kapelu varēšanu, stāsta SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš projektu vadītāja Ingrīda Brežģe.

Bērnu priekam tiks iekārtots dzīvās dabas stūrītis, lai viņi var aplūkot trušus, aitas un citus mājdzīvniekus. Būšot pat ponijs. Bērni, kā ierasts, varēs vizināties karuselī. Šogad tirgus laukumā varētu uzcelt arī divas jaunas un neparastas mājiņas, bet šo pārsteigumu solīts atklāt tikai tirdziņa laikā.

Ziemassvētku vecītis arī turpat vien būs, bet visbiežāk viņu varēs sastapt pēcpusdienās. Kopā ar viņu varēs nofotografēties un speciālajā pasta nodaļā izveidot savu apsveikumu (to datorā palīdzēs noformēt Laipnais rūķis), lai to, tāpat kā tirdziņā iegādātās dāvanas, uzreiz nosūtītu kādam tālākam adresātam vai vienkārši sagādātu pārsteigumu.

Skandināvijas valstīs Rīgas Ziemassvētku tirdziņš atzīts par vienu no interesantākajiem. Šogad tā popularitāti sola vairot Rīgas egles 500 gadu svinības, kuru ietvaros vienlaikus ar Doma laukuma egles svinīgo iedegšanu Pirmajā adventē, 28. novembrī, pulksten 18 tiks oficiāli atklāts arī Ziemassvētku tirdziņš.

Latvijā

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais