Eksperts: Rīga ir investoriem pievilcīga pilsēta

Rīga kā lielākā reģiona pilsēta ir pievilcīga investīcijām, biznesa portāla "Nozare.lv" rīkotajā diskusijā par investīciju vidi Latvijā atzina zvērināts advokāts Lauris Liepa.

"Rīgas tranzīta priekšrocības novērtē ne tikai krievi, bet arī ziemeļnieki un dienvidnieki. Mēs esam tur, kur visi grib nākt," pārliecināts ir Liepa.

Vienlaikus viņš atzīst, ka Latvijas investori ir kūtrāki nekā Igaunijas vai Lietuvas investori, veicot darījumus ārzemēs. "Kaimiņu aktivitāte ir kārtām lielāka nekā Latvijā. Tas jau ir redzams uz ielu izkārtnēm. Skandināvu bankas Latvijā ienāk caur Igauniju, savukārt pārtikas veikali ieplūst no Lietuvas," skaidro Liepa.

Viņš pauž pārliecību, ka investīciju apjomi un aktivitāte Latvijā drīzumā varētu atjaunoties. "Tas ir ciklisks process. Bija kritums, būs arī kāpums," skaidro advokāts.

Jau ziņots, ka pēdējā gada laikā par investīcijām Latvijā lielāku interesi izrādījuši uzņēmēji no Austrumiem, turklāt atšķirībā no treknajiem gadiem palielinājusies arī riska kapitāla investoru aktivitāte.

Visu diskusiju par investīciju vidi Latvijā var lasīt biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.