Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Svētdien tirdzniecības centros poti pret Covid-19 saņēmuši 2037 cilvēki

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Svētdien četros tirdzniecības centros vakcīnu pret Covid-19 saņēma 874 cilvēki, informē Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.

Visvairāk cilvēku vakcinēts tirdzniecības centrā "Alfa", kur poti saņēmuši 397 iedzīvotāji. Turklāt svētdien centrā vakcinēts vairāk cilvēku nekā sestdien, kad vakcinēti 249 apmeklētāji.

Vēl 94 cilvēki svētdien vakcinēti "Galerija Rīga", 209 tirdzniecības centrā "Origo". Savukārt Imantas tirgū poti saņēmuši 174 iedzīvotāji.

Iepriekš Vasiļjeva skaidroja, ka kopumā valstī ir 20 tirdzniecības centri, kuros norisinās pret Covid-19 vakcinācijas process, taču pilnīga aina par vakcinēto personu skaitu būs zināma, kad vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji ievadīs datus vairāku dienu laikā kopš vakcinācijas fakta veikšanas.

Ņemot vērā papildināto informāciju no vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, pirmdien ir zināms, ka svētdien deviņos tirdzniecības centros pret Covid-19 vakcinēti 2037 cilvēki. Iepriekš NVD ziņoja, ka šajā dienā astoņos tirdzniecības centros poti pret Covid-19 saņēma 1392 cilvēki.

Visvairāk svētdien pret Covid-19 savakcinējušies tirdzniecības centrā "Akropole", kur poti saņēma 376 iedzīvotāji. Daugavpils tirdzniecības centrā "Solo" vakcinēti 246, bet tirdzniecības centrā "Alfa" - 249 iedzīvotāji. Pāri 200 vakcinācijas epizodēm sestdien veiktas arī tirdzniecības centrā "Solo" Cēsīs, "Origo" Rīgā un tirdzniecības centrā "Konzums" Madonā".

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē pie vairākiem vakcinācijas punktiem bija vērojama pastiprināta iedzīvotāju interese par vakcināciju pret Covid-19.

Arī vakcinācijas tālruņa 8989 ienākošo zvanu statistika liecinot, ka vairāk nekā 50% zvanu ir tieši par pierakstu uz pirmo poti.

Vakcinācijas nodaļa atgādina, ka vakcinēties iespējams arī pie sava ģimenes ārsta. Savukārt "manavakcina.lv" un 8989 var pieteikties uz vakcināciju ārstniecības iestādēs, vakcinācijas centros un vakcinācijas punktos, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā "latvija.lv", izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.