Rīgas domes Mājokļu un vides departaments nevēlas sadarboties ar bijušo "Rīgas meži" valdes locekli Buškeviču

© Kaspars Krafts / F64

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atlika lēmuma pieņemšanu par Medību koordinācijas komisijas izveidi, lai nepieļautu pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" bijušā valdes locekļa Jura Buškevica iecelšanu tajā.

Kā skaidroja komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP), "Latvijas meža īpašnieku biedrība" darbam Rīgas domes Medību koordinācijas komisijā deleģējusi Buškevicu, kurš šogad tika atstādināts no SIA "Rīgas meži" valdes locekļa amata.

Cepurītis informēja, ka prokuratūrā iesniegts iesniegums par pārkāpumiem SIA "Rīgas meži" piederošo medību teritoriju iznomāšanā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments esot sazinājies ar "Latvijas meža īpašnieku biedrību", lūdzot komisijā deleģēt citu pārstāvi, bet cits pārstāvis nav deleģēts.

Līdz ar to lēmuma pieņemšana par komisijas izveidi tika atlikta, kā arī nolemts uzdot Mājokļu un vides departamentam atkārtoti aicināt "Latvijas meža īpašnieku biedrību" deleģēt darbam komisijā citu pārstāvi.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldībai piederošajā SIA "Rīgas meži" notika audits, lai izvērtētu uzņēmuma darbību.

Pirms tam tika atklāti vairāki pārkāpumi, tostarp "Zaļās klases" projekta īstenošanā, kuru dēļ uzņēmuma vadītājs Aivars Tauriņš un valdes loceklis Buškevics zaudēja amatu.