Ar Kariņa - Levita režīmu neapmierinātie pulcējas pie Brīvības pieminekļa [papildināts]

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Rīgas centrā partijas "Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers šodien rīko akciju, protestējot pret obligāto vakcināciju.

Protesta akcijā pret vakcināciju pie Brīvības pieminekļa pulcējušies vairāk nekā 500 dažāda vecuma iedzīvotāju.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē Valsts policija, tad protesta akcijā ir pulcējušās vairāk personu nekā tas ir atļauts. Valsts policija ziņo, ka vienuviet atrodas līdz pat 600 cilvēki, atļauto 50 vietā.

Tās ir policijas fiksētās aplēses par maksimālo pasākuma dalībnieku skaitu, neskaitot garāmgājējus, notikuma vietā strādājušos policistus un masu mediju pārstāvjus, kā arī vienkārši interesentus, kas pasākumu vēroja nomaļus.

"Šodien Rīgā organizēts pikets, kurā atkal apzināti pārkāpti epidemioloģiskās drošības noteikumi," Valsts policija atzīst, ka organizatoru atbildība tiks vērtēta.

Valsts un pašvaldības policija piketā strādājusi pēc iepriekš izstrādāta plāna, uzraugot, lai sanākušie nepārkāptu sabiedriskās kārtības un drošības noteikumus. Valsts policija visu notiekošo ir fiksējusi ar video kamerām un droniem, un policijas rīcībā esošie materiāli tiks analizēti un vērtēti. Līdzīgos kā citos pasākumos, tiks vērtēta organizatoru un apmeklētāju atbildība.

Daži no cilvēkiem uz protestu ieradās ar sarkanbaltsarkaniem karogiem un ziediem rokās. Ar ziediem uz pasākumu ieradās arī partijas "Latvija pirmajā vietā" pārstāvji Ainārs Šlesers, Linda Liepiņa un Jūlija Stepaņenko.

Uzrunājot klātesošos, Šlesers apgalvoja, ka partija nav "antivakseri", tā iestājas par brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19.

Vairākas stundas pirms pasākuma sākuma pie Brīvības pieminekļa jau sāka dežūrēt policisti.

A. Šlesers, aicinot uz pasākumu 2.oktobrī, sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) esot paziņojis par obligātas vakcinācijas ieviešanu. "Sāks ar skolotājiem, mediķiem un sociālo dienestu darbiniekiem. Ja tauta to norīs, tad sekos citas profesijas," apgalvoja A. Šlesers. Vēl šorīt viņš aicināja visus, kuri nav apmierināti ar Kariņa-Levita režīma visatļautību, pulcēties pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas domē aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka kāda privātpersona pašvaldībā pieteikusi gājienu no "Laimas" pulksteņa līdz Brīvības piemineklim. Pasākuma ilgums plānots no plkst.13 līdz 15.

Pasākumā plānoto dalībnieku skaits iesniegumā pašvaldībai norādīts patlaban maksimāli atļautais - 50 cilvēki.

Izvērtējot iesniegumu, pašvaldība pasākuma norisi nav aizliegusi.

Jau ziņots, ka 18.septembrī Šlesers izsludināja pasākumu par brīvprātīgu vakcināciju 11.novembra krastmalā. Tajā bija sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku, un policija konstatēja vairākus epidemioloģiskās drošības un sabiedriskās kārtības pārkāpumus.

Sestdien arī Liepājā, zālienā skvērā pie Liepājas Universitātes īslaicīgi bija sanākuši ap 30 piketētāji pret vakcināciju. Tur policija starpgadījumus nav konstatējusi.

Svarīgākais