Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"airBaltic" ieviesis jaunu Covid-19 ceļošanas dokumentu pārbaudi

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ziņo, ka kopš septembra beigām ieviesusi jaunu automātisku Covid-19 ceļošanas dokumentu pārbaudi pasažieriem, kuri ceļo ar tiešajiem lidojumiem uz Rīgu.

Dokumentu pārbaude tiek veikta, pasažieriem reģistrējoties lidojumam internetā.

"Ņemot vērā dažādus mainīgos Covid-19 ierobežojumus, pasažieriem var nākties veltīt vairāk laika, lai reģistrētos reisam lidostā un iekāptu lidmašīnā. Ieviešot automātisku ceļošanas dokumentu pārbaudi, mēs paredzam, ka būtiski samazināsies gaidīšanas laiki. Tādējādi ceļošanas pieredze mūsu pasažieriem kļūs ērtāka un patīkamāka," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Līdz šim šo pakalpojumu izmēģinājuši jau vairāki tūkstoši pasažieru, uzrādot savus Covid-19 ceļošanas dokumentus, kas nepieciešami ieceļošanai Latvijā. Ja pasažieris nevarēs vai negribēs pārbaudīt savus dokumentus internetā, to joprojām būs iespējams izdarīt, reģistrējoties lidostā vai pie iekāpšanas vārtiem.

Tuvākajā nākotnē lidsabiedrība plāno šo pakalpojumu ieviest arī tiem pasažieriem, kuri ceļo uz un no citām valstīm.

"airBaltic" lūdz pasažierus stingri ievērot visus attiecīgo varasiestāžu izdotos noteikumus un prasības. Pasažieriem tiek stingri ieteikts pirms ceļojuma oficiālajās interneta vietnēs vai vietējās vēstniecībās pārbaudīt ceļošanas noteikumus un ierobežojumus lidostās. Noteikumi strauji mainās un katrā valstī ir atšķirīgi, tāpēc pasažieri vienmēr aicināti pārliecinieties, ka viņiem ir pieejama jaunākā informācija, kas garantēs ērtu ceļojumu.