Piketā pie Saeimas lūgs nevakcinētajiem stundentiem atļaut mācīties klātienē

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien kustība "Ļaujiet studēt bez diskriminācijas" plkst.11 pretī Saeimai organizēs "kluso piketu", kurā protestēs pret lēmumu obligāti vakcinēties pret Covid-19 un pēc 10.oktobra ļaut nevakcinētajiem studentiem turpināt mācības klātienē, informē kustības pārstāvji. 

Piketu oficiālu apstiprinājusi Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs. Piketa ilgums plānots līdz stundai.

Piketa laikā kustības pārstāvji uzsvērs, ka visiem jauniešiem, kuri jūtas veseli un nav saslimšanas simptomu, jāatgriežas augstākās izglītības iestādēs nekavējoties, aicināt politikas veidotājus atļaut jauniešiem, kuri ir veseli, pašiem izlemt par sejas maskas lietošanas nepieciešamību, kā arī atcelt nepieciešamību veikt Covid-19 testu katru otro dienu.

Kustības pārstāvji aicina testu vietā atļaut studentiem izmantot pašu rakstītus apliecinājumus par viņa veselības stāvokli, vienlaikus atceļot prasību par Covid-19 sertifikāta uzrādīšanu.

Lai ievērotu valstī noteiktos Covid-19 ierobežojumus "klusajā piketā" pieteikto dalībnieku skaits būs līdz 50 cilvēku, ievērojot divu metru distanci starp piketa dalībniekiem.

Apvienošanās kustība "Ļaujiet studēt bez diskriminācijas" aizstāv pret Covid-19 nevakcinēto augstskolas studentu un pasniedzēju tiesības mācīties un būt apmācītam bez jebkādas šķirošanas.