Samazina maksu pašvaldības autostāvvietās Vecrīgā

Rīgas dome šodien nolēma samazināt maksu pašvaldības autostāvvietās Vecrīgā.

To paredz šodienas domes ārkārtas sēdē apstiprinātie grozījumi Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas noteikumos.

Stundas tarifa likme Vecrīgā tiks samazināta no astoņiem latiem līdz pieciem latiem, kas, pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālistu uzskatiem, joprojām būtu pietiekami augsta maksa, tomēr atbilstoša pašreizējai ekonomiskajai situācijai valstī. Līdz šim Rīgas domes noteiktā tarifa likme stāvvietām Vecrīgā ir ievērojami augstāka nekā citviet pilsētā.

Turpmāk arī Vecrīgā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā trīs lati, bet par katru nākamo - pieci lati. Pašreiz par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu Rīgas vecpilsētā jāmaksā pieci lati, bet par katru nākamo stundu - astoņi lati.

Šie Rīgas domes apstiprinātie grozījumi saistošajos noteikumos tiks publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Vecrīgas autostāvvietu maksas pazemināšanu Rīgas domes Satiksmes departaments skaidro ar ekonomiskās situācijas izmaiņām valstī. Vecrīgā atšķirībā no citām galvaspilsētas teritorijām arī netiek pārdoti mēneša abonementi un stāvvietas lietotāja kartes. Tikai iedzīvotāji, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Vecrīgā, var iegādāties iedzīvotāju karti par maksas autostāvvietas lietošanu vecpilsētā.

Satiksmes departamenta speciālisti konstatējuši, ka Vecrīgā pašvaldības maksas autostāvvietas tiek lietotas ievērojami mazāk nekā citas maksas autostāvvietas Rīgā tieši paaugstinātā stundas tarifa dēļ.

Patlaban Vecrīgas teritorijā ir 427 maksas autostāvvietas. Līdz šim to lietošanai bija iespējams iegādāties tikai iedzīvotāju kartes. Vidēji mēnesī tiek izsniegtas vai pagarinātas aptuveni 100 iedzīvotāju kartes, šogad oktobrī jau izsniegtas un pagarinātas 112 derīgas iedzīvotāju kartes.

Svarīgākais