Rīgas nakts patversmes gatavas uzņemt cilvēkus aukstajā laikā

Līdz ar aukstā laika tuvošanos visas Rīgas naktspatversmes ir gatavas uzņemt cilvēkus, kas palikuši bez pajumtes. Tiklīdz kā nakts temperatūra būs zemāka par mīnus 10 grādiem, patversmes strādās diennakti, pašlaik tās ir atvērtas no pieciem vakarā līdz deviņiem rītā, nra.lv pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Saskaņā ar Rīgas domes rīcības plānu par palīdzības sniegšanu bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos Rīgā naktspatversmes no 1. novembra līdz 1. martam strādā no pulksten 17 līdz 9, ja nakts gaisa temperatūra būs zemāka par -10º C, tad patversmes strādās visu diennakti. No 1. novembra vietu skaits visās nakts patversmēs Rīgā kopā palielināts līdz 683 vietām. Līdz 22. novembrim vidēji naktspatversmēs uzturējās 586 cilvēki, attiecīgajā laika periodā 2009. gadā 550 cilvēki.

Rīgas pilsētā darbojas patversmes/naktspatversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome, -

Rīgas patversmes vīriešu nodaļa (Maskavas ielā 208) un Rīgas patversmes sieviešu nodaļa (Bārddziņu ielā 2); naktspatversme Zilais Krusts (Maskavas ielā 336), naktspatversme vīriešiem Esi drošs(Bebru ielā 16), Latvijas Sarkanā Krusta naktspatversme vīriešiem un sievietēm (Gaiziņa ielā 7), Craft group naktspatversme vīriešiem un sievietēm (Bolderājā, Esplanādes ielā 1) un PINS naktspatversme sievietēm (Tvaika ielā 2, korpuss 12).

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, tas ir, uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, Labklājības departaments lūdz informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darba dienās no pulksten 9 līdz 17 pa tālruni 67037374 vai mobilo tālruni 27023550.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice arī informē, ka Rīgas patversmes Dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem strādā katru darba dienu no 9 līdz 17. No 1. novembra līdz 15. martam dienas centrs darbojas arī brīvdienās un svētku dienās. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus; ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī; tur ir duša un iespēja izmazgāt veļu.