Jau šonedēļ Ķīpsalā atklās starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2021”

© Publicitātes foto

9. septembrī sāksies un līdz 11. septembrim Ķīpsalā norisināsies pārtikas nozares centrālais notikums Baltijā – izstāde “Riga Food 2021”, kas vienkopus pulcēs gardēžus un pārtikas nozares profesionāļus.

Aicinām Jūs uz izstādes oficiālo atklāšanas ceremoniju, kas notiks 9. septembrī plkst. 11.00 halles Nr. 2 balkonā (konferenču zālē Nr. 3).

Atklāšanas ceremonijā piedalīsies:

  • Kaspars Gerhards, Latvijas Zemkopības ministrs;
  • Antoņina Ņenaševa, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja vietniece;
  • Viesturs Tīle, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs;
  • Rolands Nežborts, “Riga Food” vadītājs.


Uzreiz pēc “Riga Food 2021” atklāšanas, plkst. 11.30 tiks apbalvoti izcilas kvalitātes pārtikas produktu - piena un medus - konkursu uzvarētāji.

Vide jauniem darījumiem

Šogad izstādē savas preces un pakalpojumus prezentēs 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Austrijas, Itālijas, Kanādas, Spānijas, Ukrainas, kopumā no 15 valstīm. “Riga Food 2021” būs apskatāmi Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas un Ukrainas kopstendi. Latvijā saražoto vienkopus varēs iepazīt un degustēt Latvijas nacionālajā kopstendā un Zivrūpniecības nozares kopstendā.

Pārtikas inovācijas

Īpaša uzmanība “Riga Food” ir pievērsta inovācijām pārtikas nozarē. Ekspozīcijā “Inovācija pārtikai” piedalās pārtikas uzņēmumi, mājražotāji, pētnieciskās institūcijas un mācību iestādes, kas pārsteigs ar inovatīvu pieeju tradicionāliem produktiem, uzlabojot esošos, kā arī radot jaunus. Izstādes apmeklētāji varēs pirmie uzzināt un nodegustēt produktus, kuri vēl nav veikalu plauktos, piedalīties receptūru izstrādē, degustējot un izsakot savas domas par jauna produkta vēlamajām garšām un iepakojumu. Savukārt 10. septembrī notiks seminārs “Ilgtspējīgi risinājumi pārtikas industrijai un to atbalsta instrumenti”.

Grila parks

No 9. līdz 11. septembrim Izstāžu centru piepildīs kārdinoša grilēta ēdiena smarža, jo visas trīs dienas Ķīpsalā darbosies Grila parks. Būs raidījumu cikla “Grila klase” aktivitātes, konkursi par grilēšanu un barbekjū, grilēšanas dueļi un meistarklases, deviņas stundas grilēta muflona degustācija un, protams, grilu ekspozīcija. Varēs uzzināt visu par gāzes, granulu un kamado griliem, kā arī grila aksesuāriem un piederumiem.

Virtuves sarunas

9. un 10. septembrī izstādē būs atvērtā tipa virtuve un omulīgi iekārtota viesistaba, kurā darbosies Latvijā zināmi pavāri, pārtikas nozares speciālisti un uzņēmēji. Tur varēs smelties iedvesmu no personību veiksmes stāstiem, baudīt jaunas garšas un iegūt gardas receptes. Viesistabā darbosies “Pavāru kluba” prezidente Svetlana Riškova, restorāna “Hercogs” vadītājs Andris Rumītis, siernīcas “Soira” īpašniece Inga Āriņa-Vilne, strausu fermas “Nornieki” īpašnieks Pēteris Gobzemis, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs, “Baltic Chefs” projekta autors Artūrs Arnicāns, pavāršova “La Dolce Vita” vadītājs Roberto Meloni u.c.

World Beer Lounge

11. septembrī “Riga Food 2021” viesistabā norisināsies pasaules populārāko alus šķirņu degustācijas. Varēs izbaudīt vairāk nekā 25 pasaules populārākos alus un arī kādu gardu kokteili. Būs iespēja iepazīt dažādus alus veidus un to saderību ar ēdienu, kā arī atklāt mūsdienu mītus un nepatiesības ar alu. Vēl World Beer Lounge varēs noskaidrot, kā pareizi izvēlēties alu savai gaumei. Izstādes apmeklētāji ir aicināti piedalīties alus zināšanu konkursos un iegūt gardas pārsteiguma balvas. Pasākumu vadīs Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms.

“Riga Food 2021” notiks zaļajā režīmā!

Epidemioloģiskās drošības noteikumu izpratnē kā zaļu saprot vidi, kurā atrodas tikai tās personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir izslimojušas to. Ieeja Izstāžu centrā tikai ar derīgu ES sadarbspējīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu un izstādes biļeti. Vairāk info par izstādes apmeklēšanu zaļajā režīmā: www.bt1.lv/rigafood/visit.php

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv

Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

www.instagram.com/fair_riga_food/

Darba laiks:

9.-10. septembris 10.00-18.00

11. septembris 10.00-17.00

Ieejas biļete - 3 EUR

Pārtikas nozares profesionāļiem reģistrējoties ieeja bez maksas!

Autostāvvieta: 5 EUR