Nesaņemot Covid-19 testa rezultātus, Rīgas skolēni nonākuši neapskaužamā situācijā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Daudzi Rīgas skolu audzēkņi nevar apmeklēt interešu izglītības un profesionālās ievirzes mūzikas, mākslas un sporta izglītības nodarbības, jo bērniem un jauniešiem nav pieejami aktuālie Covid-19 testa rezultāti,  informēja Rīgas dome.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka, ja nav vakcinācijas vai pārslimošanas apliecinājuma, tad nepieciešams negatīvs Covid-19 tests, lai piedalītos izglītības procesā, norāda Rīgas domē.

Pirms jaunā mācību gada Rīgas izglītības iestādēs tika sākta līdz šim apjomīgākā Covid-19 testēšana, kur katrai izglītības iestādei noteikta konkrēta apkalpojošā laboratorija, kas nodrošina audzēkņu un personāla testēšanu, skaidro pašvaldībā.

Domē norāda, ka pagājušajā nedēļā gan pedagogi, gan daudzi skolēni no savas rīcības neatkarīgu iemeslu dēļ nesaņēma testa rezultātus, kas viņiem liedza dalību klātienes izglītības procesā, īpaši gadījumos, ja bērni un jaunieši līdztekus vispārizglītojošajai skolai apmeklē arī kādu no interešu centriem vai profesionālās ievirzes izglītības mūzikas, mākslas un sporta skolām.