Valsts policija noteikumus neievērojošiem protestētājiem sola piemērot sodus

© Dmitrijs Suļžics/F64

Valsts policija (VP) sociālajos tīklos izplatījusi paziņojumu, kurā skaidro, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai klātienē ārpus telpām drīkst organizēt gājienus un piketus līdz 50 personām. Savukārt Vecrīgā pulcējušie vairāki tūkstoši, līdz ar to VP ir konstatējusi, ka netiek ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības.

Personām, kuras pārkāps epidemioloģiskās drošības prasības vai izdarīs citus pārkāpumus, piemēram, lietos alkoholu sabiedriskā vietā vai atradīsies publiskā vietā stiprā alkohola reibumā, tiks piemēroti sodi, norādīja VP. Tāpat VP atzīmēja, ka policija notiekošo fiksē ar tehniskajiem līdzekļiem.

Policijas un citu drošības institūciju spēki atrodas notikuma vietā un strādā pēc iepriekš izstrādāta plāna, uzraugot sabiedrisko kārtību un drošību, lai izvairītos no provokācijām un masu nekārtībām. Policisti aicina iedzīvotājus nepulcēties un izklīst, vienlaikus aicinot ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, nepakļauties provokācijām un neiesaistīties citu personu iniciētās prettiesiskās aktivitātēs, kuras var apdraudēt cilvēku veselību, drošību un sabiedrisko kārtību.