Te ir darbs! Alga 5800 eiro mēnesī

© Oksana Džadana/F64

Līdz 17.septebrim iespējams pieteikties konkursā uz trim AS "Rīgas siltums" valdes locekļa amata vietām, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Uzņēmums meklē trīs valdes locekļus ar dažādām kompetencēm.

Vienam valdes loceklim jābūt ar kompetenci siltumenerģijas pārvades un sadales tīklu uzturēšanā, remontā un attīstībā. Otram valdes loceklim jāpiemīt kompetencei siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas objektu uzturēšanā, remontā un attīstībā. Savukārt trešajam valdes loceklim ir jābūt ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā, jaunu biznesu izveides un attīstības jomā.

Visiem trim amatiem izvirzītās prasības ir līdzīgas, piemēram, valsts valoda jāpārvalda vismaz C1 līmenī, bet angļu valoda - vismaz B2 līmenī. Tiek sagaidīts, ka kandidātiem būs augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātnēs, dabaszinātnēs, vadībzinātnēs, finansēs un ekonomikā, tiesībzinātnēs vai līdzvērtīgā jomā, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā "Rīgas siltumā". Turklāt maģistra vai doktora grāds šajās jomās būs uzskatāms par priekšrocību.

Kandidātiem jābūt pieredzei un izpratnei par AS darbības jomu, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā un kas atbilst vismaz vienam no kritērijiem. Proti, pretendentam ir jābūt vismaz triju gadu pieredzei valdes locekļa amatā līdzvērtīgā vadošā amatā enerģētikas tirgus jomā vai biznesa attīstība vai arī triju gadu pieredzei, kas iegūta pēdējo 15 gadu laikā vidējā un/vai lielā kapitālsabiedrībā valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā.

Kandidātiem ir jābūt nevainojamai reputācijai, kas nozīmē, ka nav iemesla pamatotām šaubām par personas nevainojamu reputāciju un nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo.

Konkursā uz valdes locekļa amatu ar kompetenci siltumenerģijas pārvades un sadales tīklu uzturēšanā, remontā un attīstībā var pieteikties personas, kam pēdējo piecu gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze siltumenerģijas vai citu komunālo pakalpojumu piegādes un/vai nodrošināšanas jomā, izpratne par iepirkumu procedūru organizēšanu, izpratne būvniecības projektu vadībā, pieredze uzņēmuma un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā.

Uz valdes locekļa amatu ar kompetenci siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas objektu uzturēšanā, remontā un attīstībā var pieteikties cilvēki, kam pēdējo piecu gadu laikā ir vismaz triju gadu darba pieredze siltumenerģijas, elektroenerģijas vai citu komunālo pakalpojumu piegādes un/vai nodrošināšanas jomā, izpratne par iepirkumu procedūru organizēšanu, izpratne būvniecības projektu vadībā, izpratne par kurināmā (šķelda/dabasgāzes) tirgu, pieredze uzņēmumu un komandas vadībā, iesaistīto pušu vadībā.

Konkursā uz valdes locekļa amatu ar kompetenci siltumenerģijas pārvades un sadales tīklu uzturēšanā, remontā un attīstībā, kā arī uz amatu ar kompetenci siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanas objektu uzturēšanā, remontā un attīstībā amata pienākumu pildīšanai tiks vērtētas tādas kompetences kā stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, plānošana un organizēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, kā arī tiks novērtētas kandidātu kognitīvās domāšanas spējas.

Mēneša atalgojums katram minētajam amatam ir 5800 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2021.gada 17.septembrim. Kandidātiem jāiesniedz tostarp personīgi vai elektroniski parakstīts un datēts motivēts pieteikums, iekļaujot informāciju, kas apliecina konkursa sludinājumā norādītās izglītības, pieredzes un prasmju esamību.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti pēdējai vērtēšanas kārtai, tiks lūgts iesniegt un prezentēt stratēģisko redzējumu par "Rīgas siltuma" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai un iespējamos risinājumus kapitālsabiedrības darbībai ierobežotu resursu apstākļos.

"Rīgas siltuma" trīs valdes locekļu amata vietām kandidātu atlasei un novērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt kandidātus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.