Staķis sveiks pirmās Rīgas izglītības iestādes, kurās 80% darbinieku ieguvuši Covid sertifikātu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) šodien sveiks pirmās izglītības iestādes, kas paziņojušas, ka tajās 80% darbinieku ieguvuši Covid sertifikātu.

LETA jau ziņoja, ka divās Rīgas izglītības iestādēs pret Covid-19 vakcinēti vai pārslimojuši šo slimību vismaz 80% darbinieku, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas Ziedoņdārza pirmsskola un Rīgas 93. vidusskola vērsušās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, lai pretendētu uz papildu pašvaldības finansējumu.

Rīgas dome plāno, ka vairāk iesniegumu pašvaldība saņems, tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, kad iestāžu darbinieki atgriezīsies no vasaras atvaļinājumiem.

Pašvaldība skolu darbinieku motivēšanai vakcinēties nolēmusi atvēlēt 1,7 miljonus eiro skolu personāla motivēšanai vakcinēties pret Covid-19. Sasniedzot noteikto personāla vakcinācijas apjomu, izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro papildu finansējumu, atkarībā no iestādes lieluma un strādājošo skaita.