Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Septembrī "Rīgas siltums" ievērojami paaugstinās cenas

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No 1.septembra AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs augs līdz 57,31 eiro par megavatstundu (MWh), tādējādi tas palielināsies par 12,04 eiro par MWh jeb 27%,  informēja "Rīgas siltumā".

Uzņēmumā skaidroja, ka tarifa kāpums ir saistīts dabasgāzes cenas kāpumu, kā rezultātā par 57% augs pirktās siltumenerģijas cena. Tādējādi septembrī sagaidāms siltumenerģijas tarifa pieaugums, tomēr tas būs krietni mazāks, proti, par 27%.

Siltumenerģijas tarifā pieaug vienīgi mainīgās izmaksas, proti, pirktās siltumenerģijas cenas, tarifa pārējās sadaļas palikušas nemainīgi zemas.

"Rīgas siltumā" atzina, ka galvenā pirktās siltumenerģijas piegādātāja AS "Latvenergo" jau informējusi par plānoto cenu kāpumu. Sagaidāms, ka arī pārējie neatkarīgie siltumenerģijas ražotāji palielinās siltumenerģijas cenas.

"Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifa projektu vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

""Rīgas siltums" izprot iedzīvotāju satraukumu augošā siltumenerģijas tarifa dēļ, ņemot vērā arī Covid-19 saspringto situāciju. Lai rīdzinieki iespēju robežās mazāk izjustu siltumenerģijas tarifa kāpumu, apsaimniekotāji aicināti izvērtēt un pareizi ieregulēt ēku individuālos siltummezglus, pārskatot uzstādītos temperatūru režīmus. Savukārt iedzīvotājiem aktīvāk jāizsaka vēlme apsaimniekotājiem par vēlamo temperatūru režīmu mājoklī, tā ekonomējot siltumenerģiju, jo katra temperatūras grāda izmaiņas ietekmē siltumenerģijas rēķinu par 5%," atzina "Rīgas siltumā"