Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā izklaides vietā - Tallinas kvartālā - tika sazāļota sieviete; vainīgie aizmukuši

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Vienā no populārākajām Rīgas atpūtas vietām šomēnes noticis satraucošs gadījums – kādai sievietei pie dzēriena piejauktas vielas ar mērķi, visticamāk, padarīt upuri bezspēcīgu, savukārt aizdomās turamie – trīs vīrieši – no notikuma vietas aizmuka, ziņo "TV3 Ziņas." 

Viena no karstākajām ballīšu vietām Rīgā ir Tallinas kvartāls - te atrodas 11 bāri, vakaros pulcējas simtiem cilvēku. Diemžēl neiztiek bez incidentiem, un pēdējais bijis īpaši skaļš.

Zināms, ka aptuveni pirms divām nedēļām kādā no bāriem ieskrējuši trīs vīrieši, paziņojot, ka viņiem draud briesmas, kāds sola piekaut, un apsardzes darbinieki viņus pavadījuši uz izeju.

Tikai pēc tam noskaidrojies, ka trijotni tur aizdomās par kādas jaunas sievietes sazāļošanu kādā no citiem kvartālā izvietotajiem bāriem, pielejot viņas dzērienam nezināmu vielu. Nav zināms, kādas vielas piejauktas, cik spēcīga bijusi iedarbība.

Situācijas risināšanā iesaistīti arī cietušās sievietes vecāki, bet policijā cietusī nevērsās, tādēļ valsts iestādēs šis gadījums nav fiksēts. Tallinas kvartālā gan incidents radījis nopietnas pārdomas par drošību, un iestādes pārstāvji sola nepieļaut, ka kaut kas tāds atkārtojas. Tallinas kvartāla projektu vadītāja Anda Vaičekone stāsta: ”Daudz kas notiek, mums nezinot. Es teiktu, ka šis ir pirmais gadījums ar šādu rezonansi, kur ir arī persona, vismaz bilde redzama. Tik rezonējošs [gadījums] pirmais, bet es domāju, ka tā ir izplatīta lieta visur pasaulē, par ko tiek pārāk maz runāts. Mēs varam tikai iedrošināt vērsties policijā, lai par to tiktu runāts. Esam gatavi iesaistīties, liecināt, atbalstīt cilvēkus. Ja viņi nerunā, nevēršas pēc palīdzības, tad arī mēs šajā situācijā kļūstam bezspēcīgi.”

Kvartālu jau tagad uzrauga apsargi, ir video novērošana, bet pēc šā gadījuma drošības pasākumi būšot vēl stingrāki. Kvartālā ieviests drošības vārds “Klāra” - vārds, ko pie bāra var pateikt jebkuram darbiniekam, un tas zinās, ka cilvēks jūtas apdraudēts, viņam pievērsta nevajadzīga uzmanība, vai ir aizdomas par dzēriena sazāļošanu.