Rīgas mežos ir paaugstinājusies ugunsbīstamība; izsludināts dzeltenais brīdinājums

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Saglabājoties sausam un saulainam laikam, arī Rīgas mežos ir paaugstinājusies ugunsbīstamība, tāpēc līdz 22.jūlijam ir izsludināts dzeltenais brīdinājums, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Patlaban tiek prognozēts, ka augsta ugunsbīstamība Rīgas mežos saglabāsies vismaz līdz trešdienai.

Izsludinātais brīdinājums nozīmē, ka iedzīvotājiem ir jābūt informētiem, ka mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Tāpēc cilvēkiem ir jābūt piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā. Šajās teritorijās nedrīkst kurināt ugunskurus un mest zemē izsmēķus. Savukārt aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.