Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No amata atstādinātajam Reinbaham Rīgas dome pārmet amata pienākumu pildīšanu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Piedaloties diskusijā "Spried ar Delfi", no amata atstādinātais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs pieļāvis tiesību normu pārkāpumus, turpinot pildīt amata pienākumus, konstatēts pārbaudē Rīgas domē.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē, izvērtējot Reinbaha rīcību, konstatēts, ka viņš, būdams atstādināts no amata, paudis departamenta viedokli, kas esot departamenta direktora kompetencē un pienākumos.

Kā konstatēts pārbaudē, publiskās diskusijas tēma bijusi tiešā veidā saistīta ar iestādes kompetencē esošo valsts pārvaldes uzdevumu izpildi, kā arī diskusijas laikā Reinbahs sniedzis ne tikai novērtējumu par departamenta paveiktajiem darbiem, bet arī vairākus ierosinājumus, kā turpmāk iestāde gatavojas strādāt sabiedrības interesēs.

Ņemot vērā, ka Reinbaham ir noteikts liegums pildīt darba pienākumus, viņš to esot darījis prettiesiski.

Savukārt Reinbahs uzskata, ka tiek sodīts par viedokļa paušanu masu medijos. "Redzot, ka iebiedēšana, šantāža un tirgošanās ar ietekmi un neesošiem amatiem nesniedz vēlamo rezultātu, lai no manis atbrīvotos, domes vadība izmēģina jaunu metodi - cenzūru, mēģinot man liegt iespēju plašsaziņas līdzekļos paust savu viedokli," skaidro no amata atstādinātais departamenta direktors.

Viņš uzskata, ka raidījumā paudis savu personisko viedokli par notikumiem, kuru procesos savulaik piedalījies.

Kā ziņots, Reinbahs maija beigās tika atstādināts no Satiksmes departamenta direktora amata. Viņa atstādināšana tika pamatota ar trauksmes cēlēja ziņojumu par vairākiem pārkāpumiem departamentā. Iespējams, Satiksmes departamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts, līdz ar to Reinbahs ir atstādināts un tiks veikta pārbaude.

Lēmums par Reinbaha atstādināšanu esot pieņemts, jo viņš atteicies sniegt pieprasīto informāciju. Līdz ar to esot pamatotas aizdomas, ka viņš varētu censties slēpt informāciju, vai ietekmēt pārbaudi.

Kā tolaik pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV), ne pašvaldības vadība, ne iedzīvotāji nav apmierināti ar Satiksmes departamenta paveikto darbu.

Kā piemērus viņš minēja ziemā nenotīrītās ielas, pavasarī laikus nenovāktās smiltis, kuras joprojām put un lido pa gaisu.

Ķirsis norādīja arī uz dažādu satiksmes projektu kavēšanos. Jau pagājušā gada rudenī un ziemā ticis runāts par pagaidu velojoslu izveidi, lai Covid-19 ierobežojumu dēļ, iedzīvotājiem radītu drošu pārvietošanās iespēju.

Pašlaik, laikā, kad velojoslām jau bija jābūt iezīmētam, tiek sludināti iepirkumi un izskatoties, ka Covid-19 pandēmija beigsies ātrāk, nekā tiks izveidotas pagaidu velojoslas, piebilda Ķirsis.

Savukārt Reinbahs tajā laikā izplatīja paziņojumu, kurā pauda viedokli, ka viņa atstādināšana ir ilgstoši plānota izrēķināšanās.