Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aptauja: kā stabiņus Rīgas ielās vērtē iedzīvotāji?

© Dmitrijs Suļžics /F64

Stabiņi Rīgas ielās ir kļuvis par visai plaši apspriestu tematu publiskajā telpā. Cik daudz galvaspilsētas iedzīvotāju atzinīgi vērtē jaunos satiksmes elementus, skaidrots TV3 raidījumā "900 sekundes".

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka 23% Rīgas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem norādījuši, ka pozitīvi vērtē gumijas stabiņu ieviešanu Rīgas ielās. Turpretī 59% atzinuši, ka to atrašanos galvaspilsētas pilsētvidē vērtē negatīvi.

Teju desmitā daļa rīdzinieku nav informēti par jauno satiksmes elementu ieviešanu, bet vēl aptuveni desmitā daļa Rīgas iedzīvotāju nav sniegusi konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka satiksmes mierināšanai paredzēto stabiņu izvietošanā Rīgas ielās ir gadījušās atsevišķas komunikācijas kļūdas un neveiksmīgi risinājumi, kas tiek izlaboti, taču kopumā galvaspilsēta no šādu stabiņu izmantošanas neatteiksies, lai gan par satiksmes organizāciju konkrētās ielās vēl varēs diskutēt, atzinuši Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) un viņa vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Abas Rīgas domes amatpersonas uzskata, ka stabiņi ielās ievērojami paaugstina satiksmes drošību un glābj cilvēku dzīvības, tāpēc kopumā no minētā risinājuma Rīgā nav paredzēts atteikties, izņemot Tērbatas ielu, kur šis satiksmes organizācijas līdzeklis esot tikai sezonāls.