Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vairāk nekā puse Rīgas pedagogu ir saņēmuši poti pret Covid-19

© EPA/Scanpix/Leta

Rīgā ir 31 izglītības iestāde, kurā pret Covid19 vakcinēti vairāk nekā 60% pedagogu, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Viņš norādīja, ka 12 izglītības iestādēs pret Covid19 vakcinēti vairāk nekā 60% darbinieku.

Kopumā pēc Izglītības, kultūras un sporta departamenta sniegtās informācijas, pašlaik Rīgā ir vakcinējušies mazliet vairāk nekā puse pedagogu.

Skolās vakcinēti 58% pedagogu un 37% tehnisko darbinieku un 35% pedagogu un 52% tehnisko darbinieku pirmsskolās.

Saskaņā ar departamenta sniegto informāciju, Rīgā ir 282 vispārējās izglītības iestādes, bērnudārzi, mūzikas, mākslas, sporta un interešu izglītības iestādes. Rīgas pirmsskolās strādā gandrīz 8000 darbinieku, vispārējās izglītības iestādēs - gandrīz 17 000.

Lai varētu droši atsākt mācības klātienē, vajadzētu būt vakcinētiem vismaz 80% personāla.

Kā preses konferencē informēja Rīgas Valsts Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs, viņa vadītajā izglītības iestādē laikus tika sākti gatavošanās pasākumi un pašlaik vairāk nekā 90% pedagogu ir vakcinēti pret Covid-19.

Viņš atzina, ka problēmas ir ar tehnisko darbinieku vakcinēšanu, tādēļ nepieciešama palīdzība argumentēt cik vakcinēšanās ir svarīga.

Kā ziņots, Rīgas dome plāno piešķirt 1,5 miljonus eiro pašvaldības izglītības iestādēm, lai motivēto skolu darbiniekus vakcinēties pret Covid19.