Rīgā no paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izglābti deviņi cilvēki

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šorīt Rīgā no paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izglābti deviņi cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Šorīt ap plkst.5 glābēji saņēma izsaukumu Rīgā, kur paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies sešstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī. Dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā dega ar atklātu liesmu.

Kā stāstīja Vītola, pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki, bet vēl deviņus, izmantojot skābekļa maskas, no piedūmotās ēkas izveda ugunsdzēsēji. Ugunsgrēkā cietušo nav. Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts aptuveni divu stundu laikā.

Savukārt vakar ap plkst.18 VUGD saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Cēsīs, kur četrstāvu mājā dega virtuve astoņu kvadrātmetru platībā. Vītola uzsvēra, ka par šo ugunsnelaimi brīdinājis dzīvoklī uzstādītais dūmu detektors.

Ugunsnelaimē cieta cilvēks, kuru glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja piecus cilvēkus.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais