"Lidl" Ziepniekkalnā būs gatavs gada beigās

© Portāls NRA

Nekustamo īpašumu attīstītājs "VPH Latvia" attīsta jaunu tirdzniecības kompleksu Ziepniekkalnā pie Valdeķu un Graudu ielas. Starp tā nomniekiem būs mazumtirdzniecības tīkls "Lidl", "Spirits&Wine", "Apotheka", "DinoZoo", "Čili Pizza" un Iecēnu delikateses. Nesen jaunais komplekss nosvinējis spāru svētkus.

Plānots, ka projekta kopējās plānotās investīcijas veidos 8 miljonus eiro. Jaunais tirdzniecības komplekss sastāvēs no divām ēkām - vienā atradīsies "LIDL", bet otra būs pielāgota citu nomnieku vajadzībām. Kopējā jaunā tirdzniecības centra platība būs aptuveni 5000 kv.m.

"Līdz ar spāru svētku nosvinēšanu jaunais tirdzniecības centrs ir jau būtisku soli tuvāk līdz atklāšanai. Šobrīd papildu "LIDL" vārdam kā nomniekus varam nosaukt arī citus iedzīvotāju iecienītus zīmolus - "Spirits&Wine", "Apotheka", "DinoZoo", "Čili Pizza" un Iecēnu delikateses, kas papildinās viens otru ar iepirkšanās iespējām. Plānots, ka jaunais tirdzniecības komplekss savas durvis pircējiem vērs šī gada beigās, un kļūs par iecienītu iepirkšanās vietu apkaimes iedzīvotājiem," atzīst Juris Barkāns, SIA "VPH Latvia" direktors.

Projekta koncepta izstrādē un nomnieku iesaistē piesaistīts viens no pieredzējušākajiem un zinošākajiem nozares ekspertiem Latvijā "Colliers International".

"Jaunā kompleksa būvniecībā esam sasnieguši augstāko punktu un šobrīd varam teikt, ka esam pusē darbu izpildē. Starp lielākajiem izaicinājumiem šobrīd būvniecībā varam minēt materiālu rezerves un piegādes, kas ir Covid-19 radītās krīzes blaknes tirdzniecībā un ar kurām patreiz saskaras ikviens būvnieks. Tomēr projekta būvniecība norit pēc plāna, un šobrīd ejam lieliem soļiem uz priekšu, lai jau gada beigās varētu svinēt atklāšanas svētkus," atzīst Jānis Veckaktiņš, SIA "Mapri Būve" valdes loceklis.

Ieguldot 69 miljonu eiro lielas investīcijas, VPH Latvia pērn novembrī atklāja tirdzniecības centru SĀGA Rīgā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais