Aizturēti un apcietināti divi Juglas dubultslepkavības lietā aizdomās turamie

Policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par oktobra beigās Juglā notikušās dubultslepkavības pastrādāšanu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde preses pārstāve Sigita Pildava, abi aizturētie 1957. un 1968.gadā dzimušie vīrieši jau agrāk vairākkārt tiesāti par vardarbīga rakstura noziegumiem un cietumā pavadījuši daudzus gadus.

Pirmo aizdomās turamo - 1957.gadā dzimušo vīrieti - VP Rīgas reģiona kriminālpolicisti aizturējuši 3.novembrī. Drīz pēc tam tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Kā norādīja Pildava, šis vīrietis ir vairākkārt tiesāts par vardarbīgu noziegumu pastrādāšanu un cietumā pavadījis kopumā aptuveni 25 gadus. Aizturētajam faktiski nav stabilas dzīvesvietas un legāla darba.

Otrs aizdomās turamais - 1968.gadā dzimušais vīrietis - aizturēts naktī uz 8.novembri. Arī viņš agrāk vairākkārt sodīts par vardarbīgiem noziegumiem, cietumā pavadījis vairāk nekā 15 gadus, brīvībā iznācis tikai šā gada septembrī. Šodien tiesa viņam kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Izmeklētāji pieļauj, ka dubultslepkavības motīvs varētu būt sadzīviska rakstura konflikts kopējas alkohola lietošanas laikā.

Kā ziņots, oktobra beigās Juglā, Mārkalnes un Salamandras ielas rajonā, meža masīvā tika atrasti noslepkavoti divi bezpajumtnieki - vīrietis un sieviete, iepriekš informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Neilgi pēc šīs dubultslepkavības sabiedrībā sāka izplatīties baumas par to, ka pilsētā parādījies maniaks, kurš Juglas apkārtnē izvarojot sievietes, bet pēc tam viņas nodurot. Līdz policijai bija nonācis ļaužu izrunātais, ka kopumā it kā esot atrasti jau septiņi līķi, pastāstīja Grišins.

Viņš policijas vārdā mierināja sabiedrību - nekāda maniaka Rīgā nav. Dubultslepkavība notikusi, iespējams, savstarpēji konfliktējot bezpajumtniekiem, un tas, visticamāk, izdarīts alkohola lietošanas laikā.

Grišins informēja, ka abu bezpajumtnieku mirstīgās atliekas ar vairākām durtām, grieztām brūcēm atrastas 28.oktobrī. Policija uzskatīja, ka slepkavība veikta ar kādu asu priekšmetu.

Neilgi pēc tam vairāki cilvēki zvanījuši uz Teikas iecirkni, kā arī uz policijas Operatīvās vadības biroju, lai uzzinātu, vai patiesībai atbilst baumas par maniaka parādīšanos. Šiem cilvēkiem tika izskaidrots, ka nekāda maniaka nav. Policija pieļauj, ka baumas izplatījuši paši bezpajumtnieki, izdzirdot par notikušo un tālāk savas versijas izplatot mikrorajona tirdziņos.