Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pauž bažas par brīvkrānu sanitāri tehnisko uzturēšanu Rīgā

Brīvkrānu un dzeramā ūdens pieejamība pilsētā ir atbalstāma, taču jāizplāno, kurš nodrošinās brīvkrānu sanitāri tehnisko uzturēšanu, aizvadītajā Rīgas domes sēdē teica "Saskaņas" deputāts Vadims Faļkovs.

Rīgas dome, lemjot par pašvaldības budžeta grozījumiem, atbalstīja 42 000 eiro pārdalīšanu no Kapsētu teritorijas uzturēšanas programmas, novirzot finansējumu Rīgas pilsētas vides objektu uzturēšanai un apsaimniekošanai sešu dzeramā ūdens uzpildes staciju jeb brīvkrānu ierīkošanai.

Brīvkrāni būs pieejami Esplanādē, Vērmanes dārzā, Ziedoņdārzā, Mežaparkā, Dzegužkalnā un Krišjāņa Barona ielā pie bērnu laukuma.

Faļkovs uzsvēra, ka šī ideja nav slikta, taču esot jāņem vērā Rīgas iepriekšējā pieredze, proti, pirms aptuveni desmit gadiem "Rīgas ūdens" ierīkoja šādus brīvkrānus, taču saskārās ar problēmām. Viens no brīvkrāniem esot bijis Raiņa bulvārī. Tam visapkārt bijis ļoti piecūkots, vienmēr mētājušies atkritumi, visbeidzot to kāds salauzis, stāstīja deputāts.

2014.gadā "Rīgas ūdens" paziņojis, ka brīvkrānus neuzturēs, izņemot dzeramā ūdens nodrošināšanu pie Rolanda statujas.

Viņš norādīja, ka vispirms ir jāsaprot, kurš šos krānus uzturēs un nodrošinās sanitāro normu ievērošanu vai vismaz elementāru to uzkopšanu.

Faļkovs piebilda, ka ideja kā tāda neesot slikta, bet ne šādā izpildījumā, turklāt neesot sniegta informācija, kādēļ izraudzītas konkrētās vietas, kur ierīkoti brīvkrāni, un kādi ir bijuši kritēriji šo vietu izvēlē.