Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šodien Rīgā piestās Lielbritānijas desanta uzbrukuma kuģis "HMS Albion"

© Reuters/Scanpix/Leta

Rīgā šodien ieradīsies Lielbritānijas desanta uzbrukuma kuģis "HMS Albion", kas būs atgriezies no starptautiskajām mācībām Baltijas jūrā "Baltops 50", kuru mērķis ir veicināt sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt, izmantojot visu spēku veidu spējas, kā arī demonstrēt sabiedroto un partnervalstu apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā.

Kā informēja Lielbritānijas vēstniecības Latvijā pārstāve Dace Černišova, kuģa vizītes nolūks ir stiprināt sadarbību starp Latviju un Lielbritāniju aizsardzības jomā. Mācību nolūkos to apmeklēs arī studenti no Nacionālās Aizsardzības akadēmijas un Latvijas Jūras spēku virsnieki.

Kuģis "HMS Albion" ir augstas gatavības uzbrukuma kuģis, kas spēj uzņemt 600 karavīrus, kā arī bruņojumam pieejamā platība ļauj ietilpināt 31 lielgabarīta kravas automašīnas un 36 mazākus transportlīdzekļus, piemēram, "Landrover" vai "Viking" visurgājējus. Uz kuģa klāja ir plašs nolaišanās laukums, kas ir pietiekams diviem "CH47 Chinook" vai "Merlin" helikopteriem.

Pēc Černišovas paustā, kuģa vizīte Rīgā turpina iepriekšējo nedēļu notikumu sēriju - 8.jūnijā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku bāzes lidlaukā Lielvārdē viesojās Lielbritānijas helikopters "Agusta-Westland AW-159 Wildcat", savukārt, 14.jūnijā Ādažu poligonā notika Igaunijā izvietotās un Lielbritānijas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas militāro mācību "Ādaži Eagle" viesu un masu mediju diena.