Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīga pretendēs uz iespēju rīkot pasaules skriešanas čempionātu 2023. vai 2024.gadā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Rīga pretendēs uz iespēju rīkot pasaules skriešanas čempionātu 2023. vai 2024.gadā, šodien nolēma pašvaldības dome.

Pašvaldība piedalīsies konkursā par tiesībām rīkot pasaules čempionātu. Gadījumā, ja šādas tiesības tiks iegūtas, tiks rezervēti 300 000 eiro obligāto maksājumu segšanai.

Kā būtiskākie ieguvumi no čempionāta norises Rīgā tiek minēta pasaules mediju uzmanība, kas tiktu pievērsta Latvijas galvaspilsētai.

Čempionāts būšot nozīmīgākās starptautiskās sacensības vieglatlētikā valsts pastāvēšanas vēsturē, tai skaitā ar lielāko starptautisko dalībnieku un fanu apmeklējumu, mediju un preses uzmanību, kā arī ietekmi uz pilsētas ekonomiku.

Pasaules čempionātam tiktu nodrošināta globālā tiešraide, radot iespēju Rīgu uzlūkot ne tikai dalībniekiem, bet arī televīziju auditorijai visā pasaulē.

Tā būtu arī tautas sporta zvaigžņu stunda - skrējējiem amatieriem, skrienot kopā ar čempioniem, tiktu piedzīvots vērienīgākais masu sporta pasākums Ziemeļeiropā. Čempionāts būtu nenovērtējams impulss vieglatlētikas attīstībai gan Rīgā un Latvijā, gan Baltijā kopumā.

Pasaules čempionāts arī būtu iespēja demonstrēt Rīgu kā Baltijas metropoli ar dziļām sporta un kultūras tradīcijām, ar prasmi sarīkot pasaules līmeņa notikumus.