Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vairāki simti studentu sarīko ballīti Vecāķu pludmalē, policija to pārtrauc

© Ģirts Ozoliņš/F64

Policisti piektdienas vēlā vakarā Vecāķu pludmalē izklīdinājuši vairākus simtus ārzemju studentu, kas tur atzīmējuši mācību gada noslēgumu, informēja pārstāvis Toms Sadovskis.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī piektdien ap plkst.20.50 saņemta informācija par pulcēšanos un skaļas mūzikas klausīšanos Vecāķu pludmalē.

Notikuma vietā ierodoties Rīgas pašvaldības policijai (RPP), konstatēts, ka aptuveni 200 līdz 300 ārzemju studenti atzīmē mācību gada beigas. Sadovskis pastāstīja, ka pludmalē bija uzstādīta arī skaņas pastiprināšanas tehnika.

Policija apzinājusi iespējamos pulcēšanās organizatorus un izklīdinājusi jauniešus. RPP patlaban turpina vērtēt šo gadījumu.

Savukārt VP preses pārstāve Krista Andersone aģentūrai LETA pavēstīja, ka piektdien VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī ap plkst.21.37 saņemta informācija par pulcēšanos Rīgā, Krasta ielas stāvlaukumos, un skaļas mūzikas klausīšanos. Uz notikuma vietu izbrauca vairākas policijas ekipāžas, kam ierodoties pulcēšanās vietā, visi pasākuma dalībnieki izklīda un aizbrauca.

Arī VP Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirknī ap plkst.23.55 tika saņemta informācija par pulcēšanos kādā stāvlaukumā un skaļas mūzikas klausīšanos. Uz notikuma vietu izbrauca vairākas policijas ekipāžas, pēc kuru ierašanās visi pasākuma dalībnieki izklīda un aizbrauca.

Policija vērtē iesaistīto personu atbildību, norādīja VP preses pārstāve.

Saskaņā ar epidemioloģiskās drošības ierobežojumiem privātos pasākumos, ievērojot divu mājsaimniecību principu, iekštelpās drīkst pulcēties līdz desmit cilvēkiem, bet brīvā dabā - līdz 20 cilvēkiem.