Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīga piedāvājusi Kongresu namu kā akustiskās koncertzāles vietu

© Kaspars Krafts/F64

Rīga piedāvājusi Kongresu namu kā akustiskās koncertzāles vietu, šodien mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Staķis piebilda, ka pašvaldība atbildi var gaidīt tikai līdz Jāņiem. Līdz tam apturēts esošais koncertzāles attīstības projekts, kam vajadzīgs aizdevums.

Kā skaidro Rīgas mērs, runa esot par iepirkumu, kas paredz multifunkcionālas zāles izveidi Kongresu namā.

Ja līdz Jāņiem nebūs saņemta zaļā gaisma par koncertzāli, domei jūlijā būs jāturpina līdzšinējie Kongresu nama attīstības plāni, lai neriskētu zaudēt finansējumu. To Rīgas dome esot paudusi vēstulē Kultūras ministrijai un Latvijas Arhitektu savienības ekspertu grupai, skaidro Rīgas domes priekšsēdētājs.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas Arhitektu savienība (LAS) ir atsijājusi sešas Nacionālās akustiskās koncertzāles iespējamās būvniecības vietas Rīgā, kuras uzskata par piemērotākajām projektam un izvērtēs padziļināti.

Kā aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, kā pēdējās sešas iespējamās būvniecības vietas ir palikušas "AB" dambis, Andrejostas iela 17 Andrejsalā, Elizabetes iela 2 kopā ar Kronvalda bulvāri 6, Uzvaras parka teritorija starp Raņķa dambi, Slokas ielu un Aleksandra Grīna bulvāri, Rīgas Kongresu nams un rūpniecības preču tirgus teritorija starp Gaiziņa ielu, Prāgas ielu un Turgeņeva ielu.

Jau ziņots, ka LAS, atsaucoties kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) aicinājumam, ir piedāvājusi plānu Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnes atrašanās vietas izvēlei, potenciālo novietņu analīzei identificējot 36 iespējamās novietnes Rīgā.