Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Daugavas stadiona" ledus halle nodota ekspluatācijā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

"Daugavas stadiona" ledus halle ir nodota ekspluatācijā, piektdienas vakarā sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš (JKP).

Kā piektdien aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), inspektori šodien veiktajā pārbaudē "Daugavas stadiona" ledus treniņu hallē konstatēja, ka nepilnības ugunsdrošības jomā ir novērstas un tiks gatavots pozitīvs atzinums par objekta atbilstību ugunsdrošības prasībām.

VUGD prognozēja, ka atzinumu fiziski sagatavos piektdienas laikā.

Jau ziņots, ka trešdien objektu apmeklējuši VUGD inspektori un secinājuši, ka liela daļa no iepriekš dienesta konstatētajām ugunsdrošības nepilnībām ir novērstas, taču ne visas.

Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā izlašu treniņi paredzēti jaunuzceltajā "Daugavas stadiona" ledus hallē, taču tā vēl nebija nodota ekspluatācijā. Sākotnējais halles nodošanas termiņš bija 17.marts.

Pagājušās nedēļas nogalē VUGD sagatavoja negatīvu atzinumu par halles atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Tikmēr "Volvo" sporta centra hallē bija pakāpeniski sākti darbi, lai nepieciešamības gadījumā varētu uzņemt izlašu treniņus pasaules hokeja čempionāta laikā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.