Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO: Neskatoties uz slikto laiku, cilvēki Rīgā pusdienoja āra terasēs

© Dmitrijs Suļžics/F64

Neskatoties uz nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, cilvēki piektdienas pusdienlaikā Rīgas centrā izmantoja iespēju maltīti ieturēt kafejnīcu un restorānu āra terasēs, tomēr pie ēdinātājiem rindas neveidojas.

Rīgas centra apkaimē cilvēki izmanto iespēju maltīti ieturēt restorānu un kafejnīcu āra terasēs. Lielākoties piektdienas pusdienas laikā cilvēki izvēlējušies doties uz tām sabiedriskajām ēstuvēm, kuru terases pārklāj jumts, savukārt tās terases, kurās nav iespēja patverties no lietus, bija tukšas.

Vienlaikus pieprasījums pēc kafejnīcu un restorānu pakalpojumiem nav tik liels, lai pie tiem veidotos rindas. Caurmērā no pieejamajiem terašu galdiņiem aizņemta bija puse, piemēram, ēstuvēs, kurās atvērti pieci galdiņi, aizņemti bija trīs, savukārt ēstuvēs, kurās pieejami četri galdiņi, aizņemti bija viens vai divi.

Piektdienas pusdienas laikā cilvēki lielākoties izvēlējušies maltīti ieturēt pārī vai pa vienam. Līdztekus sabiedrisko ēdinātāju terasēs tika novērots, ka tiek ieturēta nepieciešamā distance un ikvienam ir brīvi pieejami dezinfekcijas līdzekļi. Vietām manāmi arī kārtībassargi, kas uzrauga epidemioloģisko prasību ievērošanu.

Jau ziņots, ka no piektdienas ēdinātāji epidemioloģiski drošos apstākļos āra terasēs varēs apkalpot klientus, paredz ceturtdien, 6.maijā, valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".