Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ugunsdzēsēji sākuši veikt neplānotas pārbaudes hosteļos

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Pēc traģiskā ugunsgrēka Merķeļa ielā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien Rīgā sācis veikt neplānotas ugunsdrošības pārbaudes hosteļos, apliecināja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

VUGD sācis veikt neplānotās ugunsdrošības pārbaudes hosteļos, kuros var būt izmitināti gulēšanai vairāk par desmit cilvēkiem. Apjomīgais pārbaužu darbs turpināsies vairākus mēnešus.

Patlaban nav apkopota informācija vai jau pirmajās pārbaudēs konstatēti gadījumi, kad VUGD amatpersonas nav ielaistas objektā, līdzīgi kā tas šogad notika Merķeļa ielas 8 degušajā nelegālajā hostelī.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Juris Staļģevics trešdienas vakarā Latvijas Televīzijai apliecināja, ka arī policija arī patlaban apkopo informāciju par citiem galvaspilsētas hosteļiem, un šajā virzienā notiek darbs ar citām institūcijām.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie.