Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā darbu sāk divi jauni vakcinācijas centri

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien, 3.maijā, darbu sāks jauns pašvaldības liela mēroga vakcinācijas centrs Rīgas Kongresu nama otrajā stāvā (Krišjāņa Valdemāra ielā 5), kas būs atvērts no plkst. 9.00 līdz 17.00, informē Rīgas domes Labklājības departaments.

Atkarībā no vakcinācijas centra noslodzes darba laiks var mainīties, kā arī var tikt atvērtas papildu vakcinācijas vietas Kongresu nama pirmajā stāvā.

Darbu atsākušas arī pašvaldības liela mēroga vakcinācijas centrs Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā (Nēģu ielā 7, ieeja no kanāla puses), kas būs atvērts no plkst. 9.00 līdz 19.00.

Iedzīvotāju vakcinācija abos centros notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta, norādot izvēlēto vakcinācijas vietu - Rīgas Kongresu namu vai Rīgas Centrāltirgu.

Vakcinācijai var pieteikties:

  • vietnē manavakcina.lv;
  • pa bezmaksas tālruni 8989, lai ar operatoru palīdzību izvēlētos konkrēto vakcinācijas vietu un konkrētu laiku.

Vēršam uzmanību, ka visi pārējie Latvijas iedzīvotāji pieteikties vakcinācijai un izvēlēties vakcinācijas vietu varēs, sākot ar šodienu. Lai izmantotu iespēju šajos centros vakcinēties, ar 3.maiju iedzīvotājiem jāiet vietnē manavakcina.lv, jāreģistrējas (ja tas vēl nav izdarīts) un jāizvēlas kāds no pašvaldības centriem un laiks.

Abos pašvaldības vakcinācijas centros vakcinēšana šobrīd tiks nodrošināta ar Pfizer-BioNTech vai Moderna ražoto vakcīnu. Katrā no centriem dienā plānots izlietot līdz 450 vakcīnu devām.

Vakcinācijas procesa nodrošināšanai abi pašvaldības vakcinācijas centri ir aprīkoti ar nepieciešamajām mēbelēm un starpsienām, kā arī ir atbilstoša ventilācija, nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem un vienvirziena kustība. Atbalstu vakcinācijas centru darba nodrošināšanai iekštelpās sniegs Zemessardze, bet ārpusē kārtību nodrošinās Rīgas pašvaldības policijas brigādes.